Vrije universteit

De Vrije Universiteit Amsterdam is een brede onderzoeks- en onderwijsuniversiteit in Amsterdam. De universiteit leidt 22 duizend studenten op en telt ruim 150 opleidingen. Studeren aan de VU betekent verder kijken. Over de grenzen van je eigen studie, met een open blik en oog voor de maatschappij. De VU wil jou opleiden tot een academische professional die nieuwe verbanden weet te leggen en zich bewust is van eigen veronderstellingen en die van anderen. Daarvoor is het allereerst belangrijk dat je op de juiste plek zit. Kies je studie zorgvuldig. Wil je een meeloopdag doen aan de VU, meld je dan hier aan.

Waarom de VU?

Waarom zou je aan de Vrije Universiteit komen studeren? De kwaliteit van de studies is de eerste prioriteit, dit wordt gewaarborgd door passende begeleiding en  actieve feedback op je vakken. Naast gewoon studeren is er op de VU ook veel ruimte voor cultuur en sport, dit zie je bijvoorbeeld terug bij het cultuurcentrum ‘De Griffioen’ en het Sportcentrum VU. De ligging is ook erg gunstig, alle faculteiten zijn centraal gevestigd op de zuidas. Ook studeer je in de mooiste stad van Nederland met een bruisend centrum vol met cultuur en gezelligheid.

 

Historie van de VU

Op 20 oktober 1880 werd de Vrije Universiteit door Abraham Kuyper opgericht als particuliere universiteit. De universiteit begon met drie faculteiten, waar we er nu 10 tellen. In de jaren zestig van de vorige eeuw groeide de VU uit tot een middelgrote universiteit met meerdere faculteiten en een grote studentengroep.