SBI PRogramma

Een overzicht van de verschillende Science, Business & Innovation programma’s.

Tijdens de Bachelor en Master Science, Business and Innovation leer je om met een wetenschappelijke, maatschappelijke en economische bril naar de wereld te kijken. SBI bestaat namelijk uit een combinatie van natuur- en sociaalwetenschappelijke en bedrijfskundige vakken. Deze multidisciplinaire studie is gericht op het overbruggen van het gat tussen de wetenschap en de business. Dit wordt verwezenlijkt door de kennis die je opdoet bij de exacte vakken en de business vakken te combineren en in praktijk te brengen bij één van de vier innovatieprojecten. De exacte vakken zijn toegespitst op duurzame energie en life sciences aangezien dit twee vlakken zijn waarin volop wordt geïnnoveerd. 

De denkwijze die je bij deze studie leert, is toepasbaar op zo goed als elk bedrijf dat met innovatie in aanraking komt of als je een eigen onderneming wil beginnen. Deze vaardigheden staan ook centraal bij de masteropleiding. Binnen de Master kan je kiezen uit twee specialisaties; Energy & Sustainability of Life & Health.

SBI Bachelor

Tijdens mijn bachelor SBI heb ik mij op veel verschillende vlakken kunnen ontwikkelen. Niet alleen is het vakken pakket erg gevarieerd, er zijn ook veel kansen naast de studie. Studiegenoten richten start-up’s op, bestaande bedrijven tonen interesse in SBI studenten en er zijn opties om naar het buitenland te gaan voor studie of stage. Tijdens de studie leer je dat je met een ondernemende houding ver kunt komen, dit kun je direct toepassen in de praktijk door de twee projecten per jaar!
Maartje van Asselt

Bsc Science, Business & Innovation

SBI Master

Binnen de master SBI heb je twee richtingen, de Life Science tak en de richting die ik gekozen heb; Energy Science. De master is redelijk vergelijkbaar met de bachelor van SBI, welke ik ook afgerond heb, maar gaat allemaal wat sneller en dieper op de stof in. Daarnaast is de master nagenoeg geheel in het Engels, om een groot aantal internationale studenten te kunnen voorzien. Wat een groot voordeel is binnen deze tweejarige master is de mogelijkheid om zelf een flink aantal EC’s in te vullen met vakken naar keuze.
Wouter de Bruijn

Msc Science, Business & Innovation

De master SBI biedt een grote verscheidenheid aan vakken aan, maar biedt ook de ruimte om je vakkenpakket naar eigen interesse vorm te geven. Zo was het voor mij mogelijk om mijn persoonlijke ambities na te jagen en mij te richten op de vakgebieden die ik echt leuk en interessant vind. Doordat de master theorie combineert met praktijk krijg je de ervaring en kennis mee die nodig zijn voor de volgende stap in je carrière.
Arjan Woerdeman

Msc Science, Business & Innovation

Vakkenoverzicht Science, Business & Innovation Bachelor (klik voor vergroting op de afbeelding of klik hier)

Vakkenoverzicht Science, Business & Innovation Master (klik voor vergroting op de afbeelding of klik hier)